Rešenja za liftove u skladu sa novim standardima

img_shopping-center-elevator-lobby

NOVA PRAVILA ZA BEZBEDNOST I PRISTUPAČNOST

Dva evropska propisa, EN 81-20 i EN 81-50 vezana za dizajn i proizvodnju liftova nude mogućnost za značajana poboljšanja u pogledu pristupačnosti i bezbednosti, ne samo za putnike, nego i za tehničare zadužene za popravku i održavanje.

Prvi propis, EN 81-20 iz 2014.godine, donosi revidirane i ažurirane bezbedonosne zahteve vezane za konstrukciju i ugradnju liftova, dok drugi, EN 81-50, takođe iz 2014, definiše zahteve po pitanju testiranja i provere za određene komponente liftova. Navedeni propisi zamenili su ranije važeće norme EN 81-1 i EN 81-2 uvedene 1998. godine. To praktično znači da svi liftovi instalirani posle 31. avgusta 2017, moraju da budu usaglašeni sa novim standardima.

Novi propisi donose poboljšanja u pogledu sigurnosti putnika tako što uvode nove mere za sprečavanje nekontrolisanog kretanja kabine i preteranog ubrzanja prilikom penjanja lifta. Osim toga, novi standardi propisuju da lift mora da bude opremljen senzorima koji detektuju prepreku i automatski sprečavaju zatvaranje vrata kako bi se izbegla mogućnost da ona povrede putnika prilikom ulaska ili izlaska, zbog eventualnog zaglavljivanja nekog predmeta. Unapređen je i sistem za otvaranje i zatvaranje u slučaju zaglavljivanja lifta, normirana je upotreba materijala za opremanje lifta kako bi se izbegla opasnost od požara, uvedena su nova pravila o osvetljenju kabine i okna.

img_wheelchair-elevator

PRISTUPAČNI LIFTOVI: REŠENJA U SKLADU SA PROPISOM EN 81-70

Evropski standard EN 81-70 iz 2018. godine, definiše visinu i izgled komandno-signalizacione table, dimenzije kabine i unutrašnje dodatke koji olakšavaju pristup osobama koja koriste invalidska kolica ili ortopedska pomagala. Sa ovim novim standardom već su usaglašeni liftovi KONE MonoSpace® 700 DX, KONE MonoSpace® 500 DX KONE , KONE MonoSpace® 300 DX, KONE TransSys™ DX, i KONE MiniSpace™ DX

img_vandal-resistant-signalization

EN81-71 LIFTOVI ZAŠTIĆENI OD VANDALIZMA

Usklađenost sa odredbama standarda EN 81-71 za zaštitu liftova u zgradama izloženim vandalizmu već je dostupna kod tipova KONE MonoSpace® 500 DX i KONE MonoSpace® 700 DX. Rešenja za zaštitu od vandalizma uključuju specijalne materijale i dodatne elemente koji su izdržljivi, neuništivi, vodootporni i koji imaju ograničenu zapaljivost.

img_shopping-center-elevator-escalator

EN81-72 PROTIVPOŽARNI LIFTOVI

Naša rešenja za protivpožarne liftove usaglašena sa ekološkim i funkcionalnim standardima EN 81-72 iz 2015. podrazumevaju vrata (otvore) koja omogućavaju izlaz u slučaju opasnosti kao i merdevine za rizične situacije i akcije spasavanja. Sve kontrolne električne komponente u voznom oknu i na kabini imaju specijalnu vodootpornu zaštitu i zadovoljavaju zahteve koje propisuje stabdard EN 81-72. Ova rešenja dostupna su za liftove KONE MonoSpace 500® DX i KONE MonoSpace® 700 DX.

Alati i preuzimanja

Više alata i preuzimanja

Povezane teme

Kolačići

Kolačiće koristimo za optimizaciju funkcionalnosti veb stranice i za pružanje najboljeg mogućeg iskustva tokom pregledavanja naše veb stranice. Ako ste dobro sa ovim i prihvatate sve kolačiće, samo kliknite na dugme 'Prihvati'. Takođe možete pregledati.

WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website