Back to top

Rešenja za liftove u skladu sa standardima

img_shopping-center-elevator-lobby

NOVI STANDARDI ZA BEZBEDNOST I PRISTUPAČNOST

Dva nova evropska standarda za dizajn i proizvodnju liftova pružiće značajana poboljšanja u smislu pristupačnosti i bezbednosti kako putnika, tako i tehničara servisa.

Prvi, EN 81-20:2014, postavlja revidirane i ažurirane bezbedonosne zahteve za konstrukciju i instaliranje liftova. Drugi, EN 81-50:2014, definiše zahteve po pitanju testiranja i provere izvesnih komponenti liftova.

Ovi novi standardi takođe razjašnjavaju i poboljšavaju trenutne zahteve interfejsa u zgradi. Oni zamenjuju trenutne EN 81-1 and EN 81-2 standarde uvedene 1998 i svi liftovi pušteni u upotrebu nakon 31. avgusta 2017. moraće da budu u skladu sa zahtevima ovih novih standarda.

img_wheelchair-elevator

EN81-70 PRISTUPAČNI LIFTOVI

EN81-70 standard definiše dimenzije kabine i unutrašnje dodatke koji omogućuju pristup osobama koja koriste invalidska kolica i ortopedska pomagala. Usklađenost sa standardom EN81-70 je dostupna za KONE EcoSpce, MonoSpace 500, MonoSpace 700 i MiniSpace liftove.

img_vandal-resistant-signalization

EN81-71 LIFTOVI ZAŠTIĆENI OD VANDALIZMA

EN81-71 usklađenost je dostupna za zaštitu liftova KONE MonoSpace 500 i KONE MonoSpace 700 u zgradama koje su podložne vandalizmu. Rešenja za zaštitu od vandalizma uključuju materijale i dodatke koji su izdržljivi, imaju ograničenu zapaljivost i vodootporni su.

img_shopping-center-elevator-escalator

EN81-72 PROTIVPOŽARNI LIFTOVI

Protivpožarni liftovi koji su u skladu sa EN81-72 imaju vrata za nužni izlaz i merdevine za slučaj operacije spasavanja. Električne komponente u voznom oknu i na kabini su zaštićene od vode. Ovo rešenje je dostupno za liftove KONE MonoSpace 500 i MonoSpace 700.

Alati i preuzimanja

Više alata i preuzimanja

Povezane teme

Kolačići

Kolačiće koristimo za optimizaciju funkcionalnosti veb stranice i za pružanje najboljeg mogućeg iskustva tokom pregledavanja naše veb stranice. Ako ste dobro sa ovim i prihvatate sve kolačiće, samo kliknite na dugme 'Prihvati'. Takođe možete pregledati.

WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website