Životna okolina

Životna okolina

img_sustain-trusted-partner_668x376

Partner od poverenja za razvoj zelene gradnje

Nudimo rešenja i stručnost koji Vam pomažu da dobijete kredite i sertifikate za zelenu gradnju koji povećavaju vrednost zgrade.

img_sustainability-building_668x376

Lider u održivosti

Sa zadovoljstvom smo primili priznanje za performanse na polju ekološke i društvene održivosti, uključujući vodeći rezultat za klimu u CDP-u i zlatna medalju u EcoVadis-u.

Energetska efikasnost najbolja u klasi

Pomažemo Vam da postignete svoje ciljeve u energetskoj efikasnosti u svakoj fazi životnog ciklusa zgrade, od dizajna i izgradnje do održavanja i modernizacije.

img_green-building-iso_668x376

Energetska efikasnost najbolja u klasi

Imamo najširi opseg ocena energetske efikasnosti po ISO 25745 za liftove klase A i eskalatore A+++.

img_sustainability-savings_668x376

Do 70% uštede energije

Modernizacija Vašeg lifta može doneti uštedu energije do 70%, a modernizacija eskalatora do 50%. Naša rešenja za modernizaciju idu od ugradnje LED osvetljenja do potpuno novog lifta sa tehnologijom obnavljanja energije.

img_sustainability-energy_668x376

Do 90% energetski efikasnije

Kontinuriano radimo na poboljšanju energetske efikasnosti naših proizvoda i usluga. Naš trenutni lift bez mašinske prostorije je do 90% efikasniji od naših liftova iz 90-ih.

Lider u energetskoj efikasnosti

Lider u energetskoj efikasnosti

KONE je prva kompanija za liftove i eskalatore koja je dobila sertifikat za energetsku efikasnost A klase putem međunarodnog standarda ISO 24745. Bili smo začetnici tehnologije za energetsku efikasnost lifta, uključujući regenerativni motor, rešenja za rad u pripravnosti i revolucionarni KONE UltraRope®. KONE UltraRope®može da smanji potrošnju struje za vožnju lifta do čak 30%. Bili smo začetnici tehnologije za održivi eskalator poput TransVario motora koji može da smanji potrošnju struje do čak 16% i značajno smanji potrošnju ulja, poboljšavajući time održivost i smanjujući ukupni trošak.

Rešenja za energetsku efikasnost za eskalatore i liftove

Posvećeni smo maksimalnoj energetskoj efikasnosti za ekološki održive zgrade. Nudimo održiva rešenja za sve liftove, od modifikacije LED svetla do potpuno novog lifta sa tehnologijom energetske regeneracije.

img_sustainability-hoisting_668x376

Efikasno podizanje

Pređite na KONE EcoDisc mašine za podizanje da biste postigli 50-70% veću efikasnost nego kod liftova sa konvencionalnom vučom.

img_sustainability-regeneration_668x376

Obnavljanje energije

Uštedite do 35% struje tako što ćete je obnavljati kroz svakodnevnu upotrebu lifta.

img_sustainability-led_668x376

Štedljivo LED osvetljenje

Smanjite potrošnju struje do 80% sa LED i ekološki efikasnim fluorescentnim osvetljenjem.

img_sustainability-operation_668x376

Energetski efikasan režim rada u pripravnosti

Postižemo maksimalnu energetsku efikasnost eskalatora i liftova isključivanjem opreme kada nije u upotrebi.

img_sustainability-escalators_668x376

Pogonski sistemi visoke efikasnosti za eskalatore

Motori visoke efikasnosti svode potrošnju struje na minimum pri punoj brzini, a poseban TransVario pogon koji je dizajnirao KONE u stanju je da još više smanji potrošnju struje i ulja.

img_sustainability-step-chain_668x376

Lanac stepenika eskalatora bez podmazivanja

Lanac stepenika bez podmazivanja znači - bez ulja. Ovo dalje znači čistiji eskalator i njegovo okruženje, smanjeni rizik od pojave požara, jednostavnije čišćenje i lakše održavanje.

Kružna ekonomija

Fokusiramo se na smanjenje materijala, struje i drugih izvora koji se koriste u našim rešenjima i radu. Trenutno, 90% metala koji se koriste u našim proizvodima mogu se reciklirati. Pružajući klijentima pouzdanu i energetski efikasnu opremu koja ima životni vek od više od 25 godina, KONE igra važnu ulogu u podržavanju održivih zgrada angažujući vredne resurse koliko god je to moguće.

Težimo nuli

Sada više nego ikada, važno je da radimo zajedno kako bi smanjili emisiju i da se fokusiramo na održive gradove koji će ostati budućim generacijama. Kompanija KONE je postavila ciljeve zasnovane na nauci da značajno smanji emisiju gasova koji stvaraju efekat staklene bašte (GHG) i obećala da će do 2030. postići rad bez emisije ugljenika. Cilj nam je 40% smanjenje emisija koje se odnose na materijale naših proizvoda i upotrebu energije tokom životnog veka do 2030. godine (u odnosu na primljene porudžbine) i obavezali smo se na smanjenje emisija za 50% iz sopstvenih operacija.

img_sustainability-neutral_668x376

Liftovi bez emisije ugljen-dioksida

Nudimo podršku za planiranje zelenih zgrada, kao i opremu i digitalne usluge koje otvaraju nove načine za uštedu energije. A sada, možemo ponuditi opciju za kompenzovanje za preostalu predviđenu emisiju ugljenika Vašeg lifta do primopredaje, kako bismo vam pomogli da postignete svoje klimatske ciljeve.

img_sustainability-maintenance_668x376

Održavanje bez emisije ugljen-dioksida.

KONE je posvećen preduzimanju konkretnih koraka ka ekološkijem održavanju opreme. Zato težimo servisnom voznom parku sa niskim emisijama i koristimo prediktivno održavanje da smanjimo neplanirane posete održavanja. Za KONE DX liftove kompenzujemo preostale emisije uzrokovane direktnim i posrednim aktivnostima na održavanju putem verifikovanog programa za kompenzaciju ugljenika.

Kompenzacija emitovanja ugljenika za potpunu neutralnost

Dok aktivno radimo na smanjenju emisije ugljenika na svom putu ka klimatskim ciljevima, odlučili smo da već sada kompenzujemo za deo preostale emisije. Zajedno sa našim partnerom koji je vodeći za kompenzaciju, odabrali smo da podržimo širok spektar priznatih projekata sa sertifikatom Zlatnog standarda. Ovi projekti uključuju pošumljavanje, obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, a rasprostranjeni su na različitim kontinentima.

Pročitajte više u našem Izveštaju o održivosti (na engleskom)

Stupi u kontakt

Recite nam više o tome kako Vam možemo pomoći koristeći formular dole. Neko iz našeg tima će Vas što je prije moguće kontaktirati.

Sample form


+381My query is about *|Installing new equipment in a new building|Installing new equipment in an existing building|Repairing or upgrading existing equipment|Maintenance services|24/7 Connected Services|Other
Equipment/service type *|Elevators|Autowalks|Escalators|Advanced People Flow solutions|People Flow planning|Other

Imajte na umu da ćemo prilikom podnošenja ovog obrasca prikupljati vaše lične podatke. Više informacija o obradi ličnih podataka potražite u našoj Izjavi o privatnosti.

Kolačići

Kolačiće koristimo za optimizaciju funkcionalnosti veb stranice i za pružanje najboljeg mogućeg iskustva tokom pregledavanja naše veb stranice. Ako ste dobro sa ovim i prihvatate sve kolačiće, samo kliknite na dugme 'Prihvati'. Takođe možete pregledati.