Back to top

Naši ekološki uspesi

JEDNA OD NAJODRŽIVIJIH KORPORACIJA

43. na listi Corporate Knights’ Global 100 najodrživijih korporacija, jedina je kompanija za liftove i eskalatore

LIDER U EKOLOŠKOM UČINKU

Vodeći rezultat A - na CDP’s 2018 listi i na Supplier Engagement Leader Board sa najboljom mogućom A ocenom

ENERGETSKA EFIKASNOST NAJBOLJA U KLASI

14 modela lifta i 3 modela eskalatora sa najboljim mogućim ISO 25745 klasifikacijama energetske efikasnosti.

Naš pristup

Za KONE, odgovornost prema životnoj sredini predstavlja kombinaciju ponuda u vidu inovativnih i eko-efikasnih rešenja koje dajemo klijentima i smanjenja uticaja naših radova na životnu sredinu.

img_people-flow-metro-escalator-951x535

KONE PROGRAM ZA EKOLOŠKU IZVRSNOST

Naš program za ekološku izvrsnost podržava ekološku transformaciju okruženja u kome se gradi u pametne eko-gradove, zajednice sa malom emisijom ugljenika i zgrade sa nultom potrošnjom energije.

img_kone-show-room-951x535

REŠENJA ZA EKOLOŠKI BOLJE ZGRADE

Trenutni KONE liftovi iz masovne proizvodnje, koji su do 90% energetski efikasniji u odnosu na KONE liftove iz 90-ih, kao i druga energetski efikasna rešenja, čine nas pionirima u eko-efikasnosti.

img_kone-us-maintenance-technician-951x535

SMANJUJEMO SVOJ UTICAJ NA ŽIVOTNU SREDINU

Naš cilj je da dalje smanjimo uticaj naših aktivnosti, naročito u pogledu emisije ugljen-dioksida, kao i da postignemo efikasnost u pogledu potrošnje energije, materijala i vode.

img_architect-salesguy-europe

POUZDANI PARTNER ZA RAZVOJ EKOLOŠKE GRADNJE

Mi koristimo zdrave materijale, doprinosimo smanjenju potrošnje energije na mestu radova, kao i smanjenju emisije ugljen-dioksida. Objavljujemo uticaj KONE proizvoda na životnu sredinu i doprinosimo razvoju globalnih standarda za korišćenje energije.

img_elevator-modernization-benefits-5

EKO-EFIKASNA UGRADNJA

Briga o životnoj sredini prilikom ugradnje nove opreme. Naši detaljno isplanirani, efikasni procesi ugradnje minimiziraju različite uticaje sredine na radove, a naš sistem obezbeđuje smanjenu upotrebu hemijskih supstanci kao i efikasno rukovanje otpadom na mestu radova.

img_maintenance-hwsy-3

EFIKASNI PROCESI ODRŽAVANJA

Upotrebom pametnih tehnologija i ekološkog voznog parka minimizira se emisija i maksimizira efikasnost. Nepotrebni pozivi upućeni tehničarima smanjeni su uz pomoć daljinskog nadzora i uz pomoć KONE 24/7 povezanih usluga (KONE 24/7 Connected Services) gde je primenjena IBM Watson IoT platforma i druge napredne tehnologije kako bi se inteligentne usluge uvele i kod liftova i eskalatora. Time što u našim vozilima nosimo optimizovane zalihe rezervnih delova smanjujemo posete skladištima, a time smanjujemo emisiju štetnih gasova.

img_mom-son-modernization-elevator

EKO-EFIKASNOST KROZ MODERNIZACIJU

Primenjujemo brojna rešenja kako bismo dali najveći doprinos uz najmanji mogući uticaj na životnu sredinu. Naša rešenja za modernizaciju idu od ugradnje LED svetala do potpuno novog lifta sa tehnologijom obnavljanja energije.

img_kone-van-street

SMANJENJE EMISIJE OPERACIONOG UGLJEN-DIOKSIDA

KONE meri emisiju svog operacionog ugljen-dioksida od 2008 i cilj nam je da smanjimo emisiju ugljen-dioksida 3% u odnosu na neto prodaju.

img_warehouse-car

BESPREKORAN I EKO-EFIKASAN PROTOK MATERIJALA

Logističke operacije odgovorne su za preko 50% KONE emisije ugljen-dioksida. Koristimo modele distribucije koji uzimaju u obzir eko-efikasnost i posebnu pažnju obraćaju na smanjenje uticaja transporta na životnu sredinu putem optimizacije ruta i isporuke, kao i putem detaljne analize alternativnih modela transporta.

img_Maintenance-technician-van

EKOLOŠKI BEZBEDAN VOZNI PARK

Sa ukupnim brojem od skoro 17.000 vozila, naš vozni park odgovoran je za više od jedne trećine KONE emisije ugljen-dioksida. Mi konstantno tragamo za novim i inovativnim načinima da smanjimo emisiju ugljen-dioksida svog voznog parka, recimo putem efikasne potrošnje goriva, poboljšanjem performansi vožnje, korišćenjem električnih vozila i uz pomoć alternativnih prevoznih rešenja.

img_female-workers-factory

ŠTEDNJA ENERGIJE U OBJEKTIMA

KONE posluje u preko hiljadu objekata godišnje, uključujući kancelarijski prostor i centre za usluge montaže i servisa. Cilj nam je da smanjimo emisiju koja se odnosi na objekte za 15% do 2022 u odnosu na 2017 i povećamo udeo ekološke struje do minimum 50% kompletne potrošnje struje do 2021.

img_bike-in-the-city-park_951x535

KRUŽNA EKONOMIJA

U kompaniji KONE, doprinos kružnoj ekonomiji počinje fokusiranjem na smanjenju materijala, energije i drugih resursa koji se koriste za naša rešenja i poslovanje. Pružajući klijentima pouzdanu i energetski efikasnu opremu koja ima životni vek od više od 25 godina, KONE igra važnu ulogu u angažovanju resursa u vrednoj upotrebi koliko god je to moguće.

Read more from our Sustainability Report (in English)

Kolačići

Kolačiće koristimo za optimizaciju funkcionalnosti veb stranice i za pružanje najboljeg mogućeg iskustva tokom pregledavanja naše veb stranice. Ako ste dobro sa ovim i prihvatate sve kolačiće, samo kliknite na dugme 'Prihvati'. Takođe možete pregledati.

WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Go to your suggested website